Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

2ο Γυμνάσιο, το πορτραίτο της ντροπής:



Την εντύπωση ότι η παιδεία του δήμου μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης  δημιουργεί η θέα του σχολικού συγκροτήματος της οδού Α. Παπανδρέου εξ΄ αιτίας του καταυλισμού ο οποίος προσφάτως στήθηκε για να στεγάσει το μέλλον μας, τα παιδιά της Αρτέμιδος. Καταυλισμός αποτελούμενος από Containers για τους αγγλομαθείς, «ΠΑΡΑΓΚΕΣ» σε ελεύθερη μετάφραση για τους δημότες και τον Ευγένιο Σπαθάρη. Σ’ αυτές τις «παράγκες» ο Δήμαρχος κος Αλτιπαρμάκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π) κύριος Κρόκος έβαλαν 260 παιδιά και τις ονόμασαν «ΣΧΟΛΕΙΟ»!!! Και επειδή τα παιδιά είναι μαθητές Γυμνασίου, το βάφτισαν «2ο Γυμνάσιο».

Για την ιστορία
Ο χώρος που σήμερα στεγάζεται αυτό, που για τους παραπάνω κυρίους «βολεύει» να ονομάζεται «σχολείο», χρησιμοποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ως επέκταση του προαύλιου χώρου του 1ου Γυμνασίου. Είχε προβλέψει την όξυνση του προβλήματος στέγασης και την αναγκαιότητα δημιουργίας 2ου Γυμνασίου καθώς και 4ου Δημοτικού και είχε αρχίσει όλες οι διαδικασίες για την αγορά δύο οικοπέδων εντός σχεδίου (Ο.Τ 1314 στην 10η ΠΕ και Ο.Τ 1152 στην 7η ΠΕ). Η μελέτη ολοκληρώθηκε και είχε απομείνει η αγορά τους από τον Ο.Σ.Κ και τον Δήμο.
Ο Δήμαρχος όμως και ο κύριος Κρόκος παρά τις συνεχείς και επίμονες πιέσεις Γονέων και Αντιπολίτευσης, τόσο με δημοσιεύματα όσο και με παραστάσεις σε Δημοτικά Συμβούλια, εξακολουθούν να κωφεύουν υποτιμώντας την νοημοσύνη γονέων και μαθητών. Τι απέγιναν κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε της Δ.Ε.Π οι μελέτες αυτές; Γιατί δεν προχωρήσατε στην αγορά των οικοπέδων και στην ανέγερση των σχολείων; Τέτοιου είδους επίλυση των κτιριακών προβλημάτων και προβλημάτων στέγασης εννοούσατε κύριε Κρόκο στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Μαρτίου; Για  Σχολεία – Καταυλισμούς μιλούσατε στους αγανακτισμένους γονείς ;

Μαθητικά αιτήματα και κινητοποιήσεις
Στις 22 & 23/10 οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου που και συγκροτημένα μυαλά διαθέτουν και κρίση και άποψη αλλά κα υπευθυνότητα, απογοητευμένοι από την έλλειψη της πολιτικής βούλησης των «Υπευθύνων» της Δημοτικής Αρχής κυρίων Αλτιπαρμάκη και Κρόκου για επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε η εγκατάσταση λυόμενων αιθουσών, πραγματοποίησαν δύο πορείες προς το Δημαρχείο με σκοπό να απαιτήσουν:

1.      Την ανέγερση ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ για το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  και
2.      Την άμεση επίλυση των προβλημάτων που είναι:
  • Λυόμενες αίθουσες με αριθμό μαθητών πάνω από τον επιτρεπτό, χωρίς μόνωση, όπου όταν η κιμωλία γράφει στον πίνακα ακούγεται στις διπλανές αίθουσες. Όπου η διεξαγωγή των μαθημάτων εμποδίζεται από τα παραγγέλματα του μαθήματος της γυμναστικής. Αίθουσες που στάζουν νερά από την οροφή όταν βρέχει.
  • Έλλειψη υπόστεγου με συνέπεια να μην επιτρέπει στους μαθητές να αυλίζονται όταν βρέχει και τις αίθουσες ν’ αερίζονται.
  • Πολύ μικρός προαύλιος χώρος
  • Τουαλέτες - τρεις λυόμενες (θηλέων – αρρένων) όπου για την χρήση τους απαιτείται «ενυπόγραφη δήλωση» και όποιος προλάβει.
  • Έλλειψη Κυλικείου
  • Έλλειψη περίφραξης
  • Έλλειψη Νυχτοφύλακα
  • Παντελής έλλειψη ειδών υγιεινής, αντισηπτικών και σαπουνιού.
  • Πρόσληψη καθαρίστριας για καθημερινή καθαριότητα αιθουσών – τουαλετών
  • Έλεγχος λειτουργίας κλιματιστικών.

Και στις δύο κινητοποιήσεις συνάντησαν μόνον την αδιαφορία του Δημάρχου ο οποίος τους είπε ότι οι λυόμενες αίθουσες ήταν «η καλύτερη λύση», ενώ ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π κύριος Κρόκος, άφαντος, επέλεξε «το σιγάν κρείττον του λαλείν» σε ελεύθερη μετάφραση «καλύτερα τ’ αμίλητα παρά τα μιλημένα».
Έτσι στις 29/10 πραγματοποίησαν πάλι πορεία προς το Δημαρχείο με την συμπαράσταση των καθηγητών τους, εκπροσώπων γονέων, της 3ης τάξης του 1ου Γυμνασίου, του Λυκείου, εκπροσώπων γονέων και διδακτικού προσωπικού του 2ου και 4ου Δημοτικών σχολείων, με σκοπό να καταθέσουν υπόμνημα στον Δήμαρχο.
Τις πταίει;
Διαβάζοντας το Ψήφισμα Αιτημάτων (23/10/2009) και την Επιστολή που παρέδωσαν στον Δήμαρχο στις 29/10, μα κυρίως μιλώντας με τον πρόεδρο του 15μελούς και άλλα παιδιά του 2ου Γυμνασίου, αποκόμισα την εντύπωση ότι πρόκειται για παιδιά με καλλιεργημένη ευαισθησία, ισχυρή προσωπικότητα και τόλμη ικανή να αναλάβει πρωτοβουλίες, παιδιά που έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα που εσείς οι «Υπεύθυνοι» της Δημοτικής αρχής δημιουργήσατε και «αγωνίζονται γι’ αυτό που τους αξίζει»: «ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ». Αυτό που εσείς κύριε Δήμαρχε και κύριε Κρόκο τους στερείτε. Γιατί αυτό που βαφτίσατε «σχολείο» είναι «καταυλισμός», ήταν η «ΕΥΚΟΛΗ & ΦΤΗΝΗ ΛΥΣΗ»  «όχι η καλύτερη». Βεβαίως, με την δική σας λογική ο κατήφορος είναι πιο βολικός, έστω κι’ αν η λογική του είναι ο πάτος. Έτσι όμως τους εξωθήσατε στις πορείες και καταλήψεις. Τα παιδιά σας το είπαν «ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ», δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα.
Η παιδεία κύριοι απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σ΄ εσάς περισσεύουν οι θεωρίες,  απουσιάζει το συναίσθημα της αποστολής και κυριαρχεί η βασιλεία του τυχαίου. Τα παιδιά που είναι η δύναμη της προόδου, το  μέλλον του τόπου μας, έγιναν θύματα της πολιτικής σας αδιαφορίας. Πάψτε λοιπόν να πλασάρετε το δήθεν ενδιαφέρον σας προς την παιδεία στα Δημοτικά Συμβούλια, όπως οι πλανόδιοι μελαψοί πωλητές τις πατάτες.
Είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς ότι τα συνθήματα που βροντοφώναζε η γενιά του Πολυτεχνείου και δική σας γενιά, βρήκαν χώρο στον Δήμο μας, στο έτος 2009. 



ΜΟΤΟ
«οι λυόμενες αίθουσες ήταν “η καλύτερη λύση”»!!!!
Οι «Παράγκες» βαφτίστηκαν Σχολείο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου