Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΧΟΡΩΔΙΑ ΒΡΑΥΡΩΝΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

    Στην περίοδο που περισσεύει η αγανάκτηση, ο θυμός, η οργή και απουσιάζει το συναίσθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης, υπάρχουν «Άνθρωποι» στον Δήμο μας ξεχωριστοί, με πλούσιο συναίσθημα και μεγάλα αποθέματα ψυχής.
     Αναφέρομαι στο Πρόεδρο Αντώνη Μωραΐτη και στην σύζυγό του Αλεξάνδρα και σ΄ όλους εκείνους που στελεχώνουν τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής & Φιλανθρωπικό – «Χορωδία Βραυρωνίας Αρτέμιδος» κάνοντας σκοπό της ζωής τους να απαλύνουν τον πόνο και να μετριάσουν την ανθρώπινη δυστυχία.
Δίχτυ κοινωνικής προστασίας
     Στην προσπάθειά του να σταθεί ουσιαστικά δίπλα σε άτομα άπορα & άτομα με ειδικές ανάγκες, ο σύλλογος εξακολουθεί να προσφέρει γεύματα τρεις φορές την εβδομάδα, τα οποία παρασκευάζονται από εθελόντριες, μέλη του Συλλόγου. Μέχρι σήμερα ο αριθμός των μερίδων έχει φτάσει στον αριθμό των 3.000.
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις
     Η διευθύντρια της «ΑΠΟΨΗΣ» κ. Μάγδα Γιαπιτζάκη ακολούθησε την ρότα του καπετάν Αντώνη με προορισμό την γενέτειρά του, το νησί της Παναγιάς, το νησί του Χαλεπά, του Γύζη, του Βιδάλη, των Εργατών του μάρμαρου και της πέτρας, την πανέμορφη Τήνο.
Λαογραφικό Μουσείο Στενής
    Την ανεξάντλητη αγάπη για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του ζεύγους Μωραΐτη επιβεβαίωση η επίσκεψή μας στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου ο ίδιος ο καπετάν Αντώνης ίδρυσε στην Στενή της Τήνου. Ποιητική βραδιά
     Ποιητική βραδιά προς τιμήν της ποιήτριας κυρίας Αγγελικής Μωραΐτου – Γυφτογιάννη διοργάνωσε το ζεύγος Μωραΐτη & η Χορωδία Βραυρωνίας Αρτέμιδος στο πετρόχτιστο Θέατρο, στο Καμάρι Αγ. Αντωνίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι το θέατρο είναι έργο που έγινε από τον Έπαρχο Τήνου κύριο Ραφαήλ Γ. Μωραΐτη, με την βοήθεια του Δήμαρχου Εξωμβούρου κυρίου Παναγιώτη Κροντηρά, κατόπιν προτροπής του Αντώνη Μωραΐτη.
    Ο Έπαρχος κύριος Ραφαήλ Γ. Μωραΐτης καθώς και πλήθος κατοίκων της Στενής παρακολούθησαν το πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε απαγγελία ποιημάτων από την ποιητική συλλογή της κυρίας Αγγελικής Μωραΐτου – Γυφτογιάννη, που πολλά χρόνια εκεί πάνω στα ξάνεμα του Τσικνιά καταγράφει σκέψεις, βιώματα, νοσταλγίες με την πένα της ψυχής της. Τα νησιώτικα τραγούδια ερμήνευσαν με το δικό τους ξεχωριστό ύφος τα μέλη της «Χορωδίας Βραυρωνίας Αρτέμιδος» υπό την διεύθυνση του μαέστρου  Δ. Υφαντόπουλου . Η ποιητική βραδιά έκλεισε με την απαγγελία του ποιήματος «Νόστος» από την ίδια την κυρία Αγγελικής Μωραΐτου – Γυφτογιάννη.
    Η κρίση μπορεί να σάρωσε τις βεβαιότητες σαν να αποκάλυψε κάποιος ένα μυστικό που άλλαξε τις ισορροπίες. Μπορεί η λογική να λειώνει όταν έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα, όμως υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να γκρεμίσουν την Ελπίδα. Έτσι στις 30 Οκτωβρίου ο Σύλλογος «Χορωδίας Βραυρωνίας Αρτέμιδος» διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τα παιδιά του ιδρύματος «Φλόγα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου