Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΨΥΞΗ»;

        Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησε και αυτή την χρονιά η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου μας χωρίς να έχουν διευθετηθεί βασικές ελλείψεις.
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή, με πρωταγωνιστή το Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του σταθμού κ. Αποστολάκη, απέδειξε τις ικανότητές της στην έλλειψη πολιτικής βούλησης, στην αδιαφορία, στην ανευθυνότητά της στο συμβούλιο της 12ης Οκτωβρίου 2009, του οποίου τα θέματα μεταξύ των άλλων ήταν :
1.       η έγκριση διάνοιξης θύρας εξόδου στην Α4 του κτιρίου του Βρεφ/κού Σταθμού και
2.       η λήψη απόφασης για την επιλογή του συστήματος θέρμανσης.
 Είναι απορίας άξιο, πώς μία ειλημμένη απόφαση από τον μήνα Φεβρουάριο του 2009 επανέρχεται ως θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου οκτώ μήνες αργότερα! Και βέβαια αναφέρομαι στην διάνοιξη θύρας εξόδου, της οποίας οι εργασίες επιβάλλεται να γίνουν σε περίοδο μη λειτουργίας του Σταθμού, για λόγους ασφάλειας των παιδιών. Πράγμα που σημαίνει ότι αν αυτές δεν μπορούν να αποπερατωθούν εντός Σαββατοκύριακου θα μεταφερθούν στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Απόφαση λοιπόν του Φεβρουαρίου του 2009 θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2010!!
    Το θέμα όμως που έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου από την Άνοιξη του τρέχοντος έτους είναι η θέρμανση του κτιρίου. Μετά δε από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων για κλείσιμο του Βρεφ/κού Σταθμού και προβολή του θέματος στα ΜΜΕ, ο κ. Αποστολάκης υποσχέθηκε στους γονείς, ότι μετά το Πάσχα (του 2009) θα έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος θέρμανσης. Αντ`αυτού όμως, επανέφερε το θέμα στην συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου 2009 για την δήθεν επιλογή κάποιας εκ των προτάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στην οποία ο ίδιος είχε απευθύνει αίτηση στις 21/06/2009 ζητώντας τις δικές τους προτάσεις. Η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας εστάλη στις 13-8-2009.
    Η επιστολή όμως του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου στις 24/9/2009 και η απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης των Γονέων του Βρεφονηπιακού δεν αφήνουν άλλα περιθώρια. «Ο παιδικός Σταθμός δεν είναι χώρος στάθμευσης των παιδιών» και «επειδή η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, σας γνωρίζουμε ότι αν μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2009 δεν δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του Σταθμού, η αγωνιστική κινητοποίηση θα είναι μονόδρομος και η ευθύνη θα ανήκει αποκλειστικά σ`εσάς και στην πολιτική σας».
    Θεατρική λοιπόν παράσταση χειρίστης ποιότητας προσπάθησε να σκηνοθετήσει ο κος Αποστολάκης στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου όπου διεξήγετο η συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου, έχοντας βοηθό του τον κ. Χασιώτη, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
     Τα μέλη του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου και οι γονείς κύριε Αποστολάκη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ, για να αποφασίσουν το είδος συστήματος θέρμανσης που πρέπει να τοποθετηθεί στον Βρεφονηπιακό Σταθμό. Υπεύθυνη να αποφασίσει είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ο Μηχανολόγος της  προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγιής διαμονή των παιδιών στον χώρο.
Ούτε οι γονείς είναι υπεύθυνοι κύριε Χασιώτη για την οποιαδήποτε καθυστέρηση που μπορεί να προκύψει από την ασφαλέστερη επιλογή συστήματος θέρμανσης.  Οι υπεύθυνοι είστε εσείς και η αδιαφορία σας. Εξ’ άλλου οι ημερομηνίες μιλούν μόνες τους.
Μην υποτιμάτε λοιπόν την νοημοσύνη των γονιών και την δική μας. Το σενάριό σας για τους λόγους καθυστέρησης υλοποίησης/αποπεράτωσης του έργου δεν πείθει κανένα και επιπλέον σας καθιστά αναξιόπιστους. 
     Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς παρακολουθώντας τα δρώμενα στον χώρο της Παιδείας είναι ότι, αναλόγως της τεχνολογικής τους κατάρτισης, κάποιοι κύριοι της Δημοτικής Αρχής βάζουν τα παιδιά στα «κιούπια» και κάποιοι άλλοι στην «κατάψυξη». Όμως οι ηθικές αξίες, δυστυχώς για όλους αυτούς, δεν αγοράζονται. Καλλιεργούνται και μάλιστα σε πρόσφορο έδαφος για να βλαστήσουν και να δώσουν καρπούς. Το δικό τους, που επί τρία χρόνια ρίχνουν αλάτι αντί για λίπασμα, είναι άγονο και στείρο μη επιδεχόμενο βελτίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου